Ferenc pápa a terrorizmust gyilkos őrületnek nevezte, amely visszaél Isten nevével. A katolikus egyházfő azt is mondta, hogy a terrorizmust a vallás és a politika együtt győzheti csak le.

Isten nevével visszélő gyilkos őrületnek nevezte a terrorizmust Ferenc pápa a Szentszéknél akkreditált diplomatáknak a Vatikánban hétfőn tartott évnyitó beszédében, amelyben korunk összes főbb aktuális problémájáról, közöttük a migrációról is szólt.

Ferenc pápaForrás: MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi

Ferenc pápa kitért az új év kihívásaira, kiemelve a biztonság és a béke fontosságát. Az elmúlt évek merényleteit felsorolva Ferenc pápa

a terrorizmust gyilkos őrületnek nevezte, amely visszaél Isten nevével, hogy uralkodási és hatalmi vágytól vezérelve halált osszon. Felszólította az egyházak vezetőit, egységben és erővel hangsúlyozzák, hogy soha nem lehet Isten nevében ölni.

A fundamentalista terrorizmus súlyos lelki nyomor gyümölcse (...) teljesen csakis a vallási és politikai vezetők közös együttműködésével győzhető le" - mondta a pápa, aki a migránsok és menekültek számára emberhez méltó befogadást sürgetett.