Osztrák kancellár: Ausztriának új irányvonalra van szüksége

Horizontal Austrian Chancellor Christian Kern reacts during a joint press conference with the Hungarian Prime Minister, in the Delegation Hall of the parliament building in Budapest, Hungary, on July 26, 2016. / AFP PHOTO / PETER KOHALMI
Christian Kern nem látja értelmét a tárgyalásoknak
Vágólapra másolva!
Új irányvonalra van szüksége Ausztriának a kancellár szerint. Christian Kern 2020-ig 200 ezer új munkahelyet teremtene, a bevándorlást pedig korlátok közé szorítaná.
Vágólapra másolva!

Ausztriának új irányvonalra van szüksége az osztrák kancellár szerint. Christian Kern ennek kapcsán többek között a munkahelyteremtésről, az energiarendszer "forradalmi" átalakításáról és a menekültek beilleszkedésének nehézségeiről beszélt pártjának, az Osztrák Szociáldemokrata Pártnak (SPÖ) a felső-ausztriai Welsben tartott rendezvényén.

40 milliárd euró a megújuló energiákra

A pártelnök-kancellár stábjával együtt 146 oldalas programot dolgozott ki.

Christian Kern szerint országának új irányvonalra van szüksége Forrás: AFP/Peter Kohalmi

Tervei szerint

2020-ig 200 ezer új munkahelyet teremtenének,

tovább csökkentenék a munkáltatói járulékokat valamint a bürokratikus terheket. Továbbá 2030-ig negyven milliárd euró összeggel támogatnák a szélenergia, a vízienergia, a megújuló villamosenergia termelést és javítanák energiahatékonyságot.

Bocsánatot kért a választoktól

Kern a terrorizmus kapcsán kijelentette: a rendőrségnek és a katonaságnak mindent meg kell tennie, hogy a nyugati értékeket megvédjék. A menekültek befogadásáról azt mondta, hogy

- Komolyan kell venni az emberek aggodalmát és félelmeit - jelentette ki, elvetve a "populista recepteket".

Beszédében egyúttal bocsánatot kért a csalódott SPÖ választóktól.

- mondta Kern és hozzátette: "ezért mint ennek a büszke pártnak az elnöke bocsánatot szeretnék kérni tőletek a csalódásért".

Egyúttal ugyanakkorszorosabb társadalmi összefogásra szólított fel.