Trump nem Reykjavíkban találkozik Putyinnal, bár erről írtak

Trump, Donald
Des Moines, 2016. január 29. A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump amerikai üzletember az Iowa állam fővárosában, Des Moinesben tartott választási kampánygyűlésén 2016. január 28-án. Trump a Fox televíziós csatornával zajló nézeteltérései miatt nem vett részt a republikánus pályázók utolsó országos tévévitájában. (MTI/EPA/Larry W. Smith)
Vágólapra másolva!
Elterjedt a hír, hogy Donald Trump megválasztott amerikai elnök Izland fővárosában, Reykjavikban találkozna nem sokkal beiktatása után az orosz elnök Vlagyimir Putyinnal. A találkozó helyszínéről szóló információt Trump stábja azonban cáfolta.
Vágólapra másolva!

Donald Trump megválasztott amerikai elnök azt tervezi, hogy hetekkel beiktatását követően Izland fővárosában, Reykjavíkban találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel - írta a The Sunday Times brit újság, melynek helyszínre vonatkozó információját Trump környezetéből gyorsan cáfolták.

Trump két tanácsadója a fantázia szüleményének nevezte a reykjavíki helyszínről szóló értesülést, és egyikük azt mondta, nem igaz hír.

A brit lap előzőleg azt írta, hogy egy ilyen csúcstalálkozó megtartásával Trump követni próbálja Ronald Reagan amerikai elnököt, aki 1986-ban a szigetországban találkozott Mihail Gorbacsovval, a Szovjetunió Kommunista Pártja (SZKP) főtitkárával.

Donald Trump megválasztott amerikai elnököt hamarosan beiktatják hivatalába Forrás: MTI/EPA/Larry W. Smith

A The Sunday Times a cikkben emlékeztetett, hogy a találkozó célja a nyugati kapcsolatok rendezése lenne a Kremllel.

Trump a nukleáris fegyverek csökkentésén munkálkodna.

A Morgunbladid izlandi lap szerint a szigetország kész a találkozó megszervezésére, bár hivatalos felkérést nem kaptak még.