Lakóházakra zuhant egy török repülőgép Kirgizisztánban

2017.01.16. 04:45

Lakóházakra zuhant egy török teherszállító repülőgép hétfőn reggel Kirgizisztánban. A szerencsétlenségben legkevesebb harmincketten meghaltak - közölték a hatóságok.

 A Boeing 747-es típusú repülő Hongkongból Isztambulba tartott. A menetrend szerint is meg kellett szakítania az útját a kirgiz főváros, Biskek melletti Manasz repülőtéren. Megpróbált ott leszállni, de a sűrű köd miatt ez nem sikerült, a repülőtér melletti lakott területen letarolt 15 házat. A helyszínen tűz ütött ki, azt már eloltották.

Egy szemtanú azt mondta az AFP hírügynökség szerint, hogy a szóban forgó lakóházakban teljes családok vesztették életüket. A képre kattintva galéria nyílik!Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Fatih Kurt

Legalább 32 halott 

A mentőalakulatok eddig 32 holttestet találtak, a négy pilótáét, további 13-at a gépen tartózkodók közül, valamint 15 helyi lakost, utóbbiak között hat gyermeket és kilenc felnőttet. Az orosz állami média a kirgiz hatóságokra hivatkozva 37 halottról számolt be.

Egy szemtanú azt mondta az AFP hírügynökség szerint, hogy a szóban forgó lakóházakban teljes családok vesztették életüket.

Gyásznapot hirdettek

A kirgiz polgári légiforgalmi hatóság szerint a repülő a Turkish Airlines légitársaságé volt. A Manasz repülőtéren egyelőre minden induló járatot töröltek, az érkezőket pedig máshova irányítják át.

A szerencsétlenség miatt keddre gyásznapot hirdettek az országban.