Három év után felhagynak a maláj gép kutatásával

2017.01.17. 09:28

A Malaysia Airlines MH370-es járatának roncsait csaknem 3 éve keresték eredménytelenül, ezért a hatóságok úgy döntöttek, nem kutatnak tovább a Pekingbe tartó, 2014. március 8-án, fedélzetén 239 emberrel eltűnt repülőgép után. 

Csaknem hároméves kutatás után nem keresik tovább az eltűnt maláj utasszállító gép roncsait – közölte a kutatást koordináló ausztráliai központ. Nem hozott ugyanis eredményt az Ausztráliától nyugatra fekvő, 120 ezer négyzetkilométeres terület átfésülése.

A Malaysia Airlines maláj légitársaság MH370-es, Pekingbe tartó járata 2014. március 8-án tűnt el 239 emberrel a fedélzetén röviddel azután, hogy felszállt a malajziai fővárosban, Kuala Lumpurban. Feltételezések szerint az eredeti útvonalról letérve, az Indiai-óceán déli részén zuhant le.

A Malaysia Airlines MH370-es járatának roncsait csaknem 3 éve keresték eredménytelenülForrás: AFP/Manan Vatsyayana

Valószínű, hogy már soha nem sikerül megoldani a világ légi közlekedésének egyik legrejtélyesebb esetét. Keserű hír ez az eltűnt utasok hozzátartozóinak, főképpen azután, hogy a kutatásban részt vevő tisztviselők elismerték, rossz helyen keresték a gép nyomait.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK