Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Manuel Valls támadóját

2017.01.18. 23:35

Három hónap felfüggesztett börtönre és közmunkára ítélték azt a férfit, aki kedden megpróbálta megpofozni Manuel Vallst. A volt francia kormányfő támadója a breton függetlenségi, szélsőjobboldali mozgalom tagja lehet.

Három hónap felfüggesztett börtönbüntetésre és 105 óra közmunkára ítélte gyorsított eljárásban szerdán egy francia bíróság azt a férfit, aki előző nap megpróbálta megpofozni Manuel Valls volt kormányfőt, a baloldali előválasztás egyik jelöltjét egy kampányrendezvényen a nyugat-franciaországi Bretagne régió Lamballe településén – közölte a helyi ügyészség.

A volt miniszterelnök, aki feljelentést tett a támadást követően, egyeurós szimbolikus kártérítést is kért, amelyet megítélt a bíróság.

Folytatja a kampányt

A 18 éves elkövetőt – aki a támadáskor azt kiabálta, hogy "Ez itt Bretagne!" – kedden a helyszínen előállították és előzetes letartóztatásba helyezték közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett erőszak gyanújával.

Manuel Valls nem hagyja magát megfélemlíteniForrás: AFP//Sebastien Bozon

Manuel Valls szerdán a France Inter közszolgálati rádiónak adott interjúban azt mondta, hogy nem hagyja magát megfélemlíteni, folytatja az elnökválasztási kampányát.

A volt miniszterelnök kampánystábja szerint az elkövető a breton függetlenségi, szélsőjobboldali mozgalomhoz tartozik, és kábítószerrel kapcsolatos ügyek, illetve a tavaly labdarúgó-Európa-bajnokság idején huliganizmus miatt már volt dolga a rendőrséggel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK