Ronna Romney McDaniel lett a republikánusok új elnöke

2017.01.20. 00:02

Ronna Romney McDanielt választották új elnöküknek a republikánusok. A michigani politikusnőnek jelentős szerepe volt abban, hogy Trump ebben az államban is nyerni tudott.

Ronna Romney McDaniel személyében új elnököt választottak csütörtökön a Republiknus Párt élére.

Ronna Romney McDaniel lett a Republikánus Párt elnökeForrás: AFP/2016 Getty Images/Drew Angerer

Az eddigi elnök, Reince Priebus Donald Trump fehér házi kabinetfőnöke lesz. Helyette nevezte meg a Republikánus Országos Bizottság - immár hivatalosan is - Romney McDanielt a párt vezetőjének.

Egységes és befogadó pártot akar

Ronna Romney McDaniel a michigani Republikánus Párt elnöke volt és információk szerint jelentős szerepe volt abban, hogy Donald Trump ebben az államban is győzni tudottt.

Én csak egy michigani anyuka vagyok, kívülálló a politikában, és azért vagyok, hogy segítsem Donald Trumpot és a republikánusokat, hogy mindenütt sikeresek lehessenek - fogalmazott Romney McDaniel csütörtökön a Republikánus Párt Országos Bizottságának tanácskozásán.

Ronna Romney McDaniel személyében - aki Mitt Romney, volt republikánus elnökjelölt unokahúga - a Republikánus Párt történetében másodszor választott női vezetőt. Az új pártvezető "egységes és befogadó" párt kialakítását ígérte, és azt, hogy megtesz minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy ne csak a Demokrata Pártot emlegessék a "nők pártjaként".