Dzsihádisták támadtak meg egy szomáliai szállodát

Bomb attack in Somalia bomb attack Somalia Mogadishu Violation damaged scene wrecked wounded people dead people
A Dayah Hotel bejárata a támadás után
Vágólapra másolva!
Legkevesebb 18 ember meghalt, mert robbanószerrel megrakott autóval felrobbantotta magát szerdán egy öngyilkos merénylő a szomáliai főváros, Mogadishu egyik szállodájának kapujában, majd fegyveresek rohanták le az épületet - közölte a helyi rendőrség.
Vágólapra másolva!

Egyes beszámolók szerint a hatóságok semlegesítették a támadókat. Mohamed Dahir rendőrtiszt a dpa német hírügynökségnek arról számolt be, hogy két robbanás volt, a 18 halott között pedig hat támadó is van. A rendőr tudatta azt is, hogy 35 ember sebesült meg a támadásban.
"Ez a főváros történetének egyik legsúlyosabb terrortámadása" - húzta alá Mohamed Hassan, a biztonsági erők egyik tisztje.

A Dayah Hotel bejárata a támadás után Forrás: AFP/2017 Anadolu Agency/Abdirizak Mohamud Tuuryare

Az al-Shabaab nevű terrorszervezethez köthető egyik rádióállomás azt jelentette, hogy "jól felfegyverkezett mudzsáhidok", vagyis dzsihádisták támadták meg a szomáliai parlament közelében található Dayah szállodát. Mohamed Hussein rendőr százados elmondta: több tucatnyian vannak az épületben, köztük a szomáliai törvényhozás tagjai is.

Pokolgépes merénylet Szomáliában Forrás: MTI/EPA/Szaid Juszuf Varszame

Tavaly nyáron az al-Shabaab két szállodát is megtámadott Mogadishuban, és csaknem harminc embert öltek meg. Az al-Kaidával kapcsolatban álló al-Shabaab az elmúlt években jelentősen visszaszorult, de továbbra is képes gerillatámadásokat végrehajtani, főleg az ország déli és középső részén.