A CDU-ból kilépő képviselő köszöni a határvédelmet Magyarországnak

2017.01.27. 08:54

Köszönet jár Magyarországnak az uniós külső határ védelméért - mondta Erika Steinbach. A berlini kormány menekültpolitikája elleni tiltakozásul az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unióból kilépő képviselőnő szerint a külső határ védelmével Magyarország Németországot is védi.

Bírálat helyett köszönet jár Magyarországnak az uniós külső határ védelméért, mert azzal Németországot is védi - mondta Erika Steinbach német szövetségi parlamenti képviselő, aki a berlini vezetés menekültpolitikája elleni tiltakozásból 43 év után kilép az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unióból (CDU) és függetlenként folytatja munkáját.

A politikus azt mondta: az igazság pártján áll, és meggyőződése, hogy nem lehet egy országot pellengérre állítani, amikor jogilag megfelelően jár el.

Magyarországgal szemben viszont Németország megszegte a jogszabályokat,

amikor 2015 szeptember elején megnyitotta határát a "korlátlan bevándorlás előtt" és "százezrével jöttek a migránsok", akik közül "kevés volt valójában menekült" - mondta Erika Steinbach. Számára ez volt az utolsó csepp a pohárban, ezután döntötte el, hogy kilép a CDU-ból.

Erika Steinbach távozik a CDU-ból és független képviselőként folytatja a munkátForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Karlheinz Schindler

Úgy véli, a tömeges migráció a menekültügyet uniós szinten szabályozó dublini megállapodás megszegését jelenti "a saját országunk kárára". Ma is százezrek élnek szükségszállásokon, ez is mutatja, hogy ez az ország olyan feladat elé állította saját magát, amely meg fogja változtatni, és nem előnyére" - mondta Erika Steinbach.

"Szerintem a CDU akkor fog csak felébredni, ha ellenzékbe szorul" - mondta Erika Steinbach. "Angela Merkel mint ember nekem szimpatikus, de ha a testvérem lenne, akkor is azt mondanám, hogy a politikája hibás" - emelte ki a CDU-ból távozó képviselő.

Azt is mondta, szerinte a német sajtóban azért bírálják Magyarországot, mert konzervatív kormánya van. Mint mondta: az alaptalan bírálat "hálátlanság a magyarokkal szemben", akik az újraegyesítés és a vasfüggöny leomlása idején "nagyon sokat tettek Németországért".