Felrobbantotta magát egy nigériai kislány

2017.01.31. 12:08

Idő előtt robbantotta fel magát egy öngyilkos merényletet tervező, tízéves kislány Nigéria északkeleti részén, célpontja egy katonai tábor lett volna – jelentette a helyi polgárőrség kedden.

A Boko Haram nigériai iszlamista terrorcsoport elleni harcban részt vevő Musza Ahmad elmondta: a katonák többször felszólították a kislányt, hogy álljon meg, de nem hallgatott rájuk. A fegyveres erők végül megfenyegették, hogy lelövik, ha nem engedelmeskedik a parancsnak. A kislány erre működésbe hozta a rászerelt robbanómellényt. A gyerek életét vesztette a robbanásban.

A merénylőn kívül áldozatot nem követelő támadás hétfőn dél körül történt a Borno szövetségi államban található Bankiban.

Január 18-án egy fiatal nő és egy kamasz robbantotta fel magát, miután a biztonsági erők át akarták vizsgálni őket. 2016 áprilisában legalább heten vesztették életüket két női öngyilkos merénylő által elkövetett támadásban a térségben.

Bankiban több ezer civil húzta meg magát a Boko Haram rémtettei elől menekülve. A szélsőségesek 2009 óta legalább 20 ezer emberrel végeztek, és kétmillióan váltak miattuk földönfutóvá.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK