Az oroszok cáfolják, hogy rálőttek volna az ukrán repülőgépre

2017.02.01. 20:59

Az orosz Fekete-tengeri Flotta vezérkara határozottan cáfolta, hogy rálőttek volna egy An-26-os ukrán katonai gépre, amely szerdán kis magasságban repülve megközelített két orosz olajfúrótornyot a Fekete-tengeren.

A vezérkar szóvivője szerint Kijev állítása, miszerint rálőttek a repülőgépre "teljes hazugság".
Állítása szerint az ukrán repülőgép két, provokációnak szánt rárepülést végzett a Tavrida és Krím-1 nevű fúrótornyokra. A második megközelítés alkalmával a fúrótorony biztonsági őre jelzőpisztolyból négy lövést adott le, hogy megakadályozza a repülőgép összeütközését a létesítménnyel - tette hozzá.

"Aki valaha is tartott jelzőpisztolyt vagy tűzijátékot a kezében, kétségtelenül tisztában van azzal, hogy semmi veszély nem fenyegette a repülőgépet" - mondta a szóvivő.

Kijev viszont azt állítja, hogy rálőttek az AN-26-os gépre, amely gyakorlórepülést végzett. A gépet egy találat érte, személyzete nem sérült meg.

Az ukrán fegyveres erőknél közölték, hogy a gép burkolatán egy három centiméteres lyukat ütött a lövedék, amelyet az előzetes szakértői vizsgálatok alapján egy 5,4 kaliberű PK golyószóróból lőttek ki.Az incidens tovább mérgezi a múlt vasárnap óta a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus kiéleződése óta az eddiginél is feszültebbé vált viszonyt Kijev és Moszkva között.