Lejárt a határidő, Marine Le Pen nem fizetett

France: FN far right party meeting in Nîmes Newzulu Citizenside pascal lehocq france nîmes FN front national MEETING ELECTION élections régionales régionales marine le pen le pen SQUARE FORMAT
FRANCE, Nîmes: French FN far right party president Marine Le Pen holds a speech during a meeting held on December 2, 2015 in Nîmes, southern France, by the party to support Louis Aliot candidacy running for regional election. The first is to be held on December 6, 2015. - CITIZENSIDE/PASCAL LEHOCQ
Vágólapra másolva!
300 ezer eurót követelt vissza az Európai Parlament Marine Le Pentől. A határidő éjfélkor lejárt, de ahogy ígérte, a francia Nemzeti Front elnöke nem fizette vissza az összeget.
Vágólapra másolva!

Az EP szerint a politikus jogtalanul fizette ki a 300 ezer eurót az asszisztensének, aki nem a képviselői irodában, hanem a Nemzeti Frontnak dolgozott. Marine Le Pen azonban azt állítja, hogy politikai vendetta áldozata lett – számolt be a BBC.

Marine Le Pen úgy érzi, hogy politikai bosszú áldozata Forrás: citizenside.com/(c) copyright citizenside.com/Citizenside/Pascal Lehocq

A politikus tagadja a vádakat, és feljelentést tett hamisítás gyanúja miatt az unió csaláselleni hivatalának igazgatója, a vizsgálatok vezetője és a parlament főtitkára ellen.

Az EP most megvonhatja a francia politikustól a fizetése felét és a költségtérítéseit, ami megközelíti a havi 11 ezer eurót.

Marine Le Pen a tavasszal rendezendő francia elnökválasztás egyik esélyese, a felmérések szerint bejut a második fordulóba, ahol várhatóan vagy a konzervatív Francois Fillon vagy a centrista Emmanuel Macron lesz az ellenfele.