Trump után Kuvait is kitiltotta több muszlim ország lakóit

Vágólapra másolva!
Donald Trump amerikai elnök rendeletét másolva Kuvait is beutazási tilalommal sújtotta öt muszlim többségű ország lakóit. Az indoklás szerint ezzel próbálják elejét venni annak, hogy iszlamista terroristák érkezzenek az országba.
Vágólapra másolva!

Kuvait beutazási tilalommal sújtotta öt muszlim többségű ország lakóit, hogy elejét vegye az iszlamista terroristák beszivárgásának.

A Perzsa-öböl menti ország ezentúl nem ad ki vízumot Szíria, Irak, Pakisztán, Afganisztán és Irán állampolgárainak.

Hasonló szigorításról döntött korábban Donald Trump amerikai elnök is, 90 napra felfüggesztve Szíria, Irak és Irán mellett Jemen, Líbia, Szomália és Szudán lakóinak beutazását az USA-ba.

Trump beutazási tilalmat vezetett be hét muszlim országgal szemben

Kuvaiti források a helyi médiának azt mondták, hogy a szigorítások hátterében az érintett öt országban uralkodó bizonytalanság áll, de amint javul a biztonsági helyzet, a tilalmat feloldják.

Trump dekrétumát megelőzően Kuvait volt a világ egyetlen olyan országa, amely megtiltotta a területére történő belépését valamennyi szíriai számára. Ezt a tilalmat 2011-ben rendelték el.

A mintegy 3 millió lakosú emírségben az utóbbi években több merénylet is történt, közülük az egyik legsúlyosabb egy síita mecset ellen 2015-ben végrehajtott merénylet volt – ebben 27-en haltak meg.