Kuvait cáfolja, hogy Trump-féle beutazási tilalmat rendelt volna el

2017.02.05. 13:13

A kuvaiti külügyminisztérium cáfolta azt a médiában megjelent hírt, amely szerint Kuvait – az új amerikai kormány intézkedésének mintájára – beutazási tilalommal sújtotta volna öt muszlim többségű ország lakóit – jelentette a Reuters. 

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön a hivatalos Facebook-oldalán dicsérte Kuvait állítólagos intézkedését,  és belinkelte az al-Bavaba jordániai hírportál egyik anyagát, amely azt állította, hogy Kuvait "lemásolta" Trump elnök rendeletét, és megtiltotta a beutazást több ország állampolgárainak. 

Csakhogy Kuvait kategorikusan cáfolta ezeket a híreket.  A külügyi szóvivő hozzátette, hogy a szóban forgó országok – Szíria, Irak, Irán, Pakisztán, Afganisztán – állam polgárai rendszeresen látogatnak Kuvaitba, sőt nagy létszámú közösségeik élnek Kuvaitban, és a jogaikat nem korlátozzák. 

Érvényben marad a felfüggesztés

Az Origo is beszámolt arról, hogy Trump vitatott rendeletének felfüggesztése továbbra is érvényben marad, miután hiába fellebbezett ellene az igazságügyi minisztérium. A San Franciscó-i fellebbviteli bíróság elutasította a kérést. Trump szerint a felfüggesztés "megnyitotta az utat a terroristák előtt". 

KAPCSOLÓDÓ CIKK