Nyilvánosan lefejeztek négy embert Szomáliában

2017.02.06. 09:46

Az al-Shabaab szomáliai terrorszervezet fegyveresei nyilvánosan lefejeztek négy embert, akiket azzal vádoltak, hogy a szomáliai kormánynak, az Egyesült Államoknak és a szomszédos Kenyának kémkedtek - derült ki a kelet-afrikai ország lakosainak beszámolója alapján.

Az ítéleteket vasárnap délután hajtották végre, miután a négy embert bűnösnek találta a terrorszervezet által felállított bíróság. Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel szövetséges al-Shabaab megerősítette, hogy megöltek négy embert.

A négy férfi beismerte, hogy kémkedtek - jelentette ki Mohamed Abu Abdalláh, az al-Shabaab jubbai régiójának kormányzója.

Nem ritka, hogy a szomáliai radikális iszlamista csoport az ellenőrzése alatt álló területeken kivégzi, megkorbácsolja, megcsonkítja azokat, akiket bűnösnek tekint.

Az al-Shabaab fegyveresei már számtalan véres támadást követtek el Szomáliában. Az iszlamista csoport célja, hogy kiűzze az Afrikai Unió békefenntartóit az országból, megdöntse a Nyugat támogatását élvező mogadishui kormányt, és Szomáliát a saría (iszlám törvénykezés) radikális értelmezésén alapuló állammá alakítsa át.