Hollande meglátogatta a gumibottal megerőszakolt fiút

2017.02.07. 21:35

Francois Hollande francia köztársasági elnök meglátogatta a kórházban azt a fiatalembert, akit nemrég Párizs egyik elővárosában gumibottal megerőszakolt négy rendőr, miközben lopás gyanújával előállították. A fiú súlyos sérüléseket szenvedett, az eset miatt zavargások törtek ki.

Egyre nagyobb mértékűek a zavargások Párizs egyik északkeleti elővárosában, Aulnay-sous-Bois-ban, ahol egy rendőr ellen eljárás indult, mert egy utcai igazoltatás közben gumibottal megerőszakolt egy fiatalembert. Francois Hollande államfő kedd este látogatást tett a bántalmazott férfinál a kórházban. 

Az elnök a 22 éves férfi ágya mellett ült, üdvözölte "méltó és felelős" reakcióját, és jelezte, hogy a fiatalember "példamutató viselkedéséről" ismert.  A Théo nevű fekete bőrű sértett azt kérte az elővárosi fiataloktól, hogy "ne háborúzzanak", és azt is mondta, bízik az igazságszolgáltatásban. 

A helyi ügyészség tájékoztatása szerint a bántalmazott 22 éves férfinak igazságszolgáltatást követelő több száz családanya békés esti tüntetése után randalírozók több tucat kukát és gépkocsit felgyújtottak. A kisvárosban megerősítették a rendőri készültséget, és reggel 24 embert előállítottak. 

Mint arról az Origo is beszámolt, a zavargások a múlt csütörtökön filmre vett előállítás közbeni erőszak miatt törtek ki. Négy rendőr ellen vizsgálat indult: egyet nemi erőszakkal, hármat pedig csoportosan elkövetett szándékos erőszakkal gyanúsítanak. A fiatalember súlyos anális sérüléseket szenvedett. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK