Mexikói szenátorok élőlánccal tiltakoznak a fal ellen

kerítés
NOGALES, AZ - JUNE 02: A fence separates the cities of Nogales, Arizona (L) and Nogales, Sonora Mexico, a frequent crossing point for people entering the United States illegally, June 2, 2010 in Nogales, Arizona. During the 2009 fiscal year 540,865 undocumented immigrants were apprehended entering the United States illegally along the Mexican border, 241,000 of those were captured in the 262 mile stretch of the border known as the Tucson Sector. Scott Olson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Donald Trump amerikai elnök ellen demonstrálnak.
Vágólapra másolva!

Különböző mexikói pártok szenátorai bejelentették, hogy

február 17-én élőláncot szerveznek a mexikói-amerikai határ mentén, tiltakozásul Donald Trump amerikai elnök kormányzatának "ellenséges" intézkedései ellen.

Armando Ríos Piter, a baloldali Demokratikus Forradalmi Párt (PRD) egyik tagja elmondta, hogy az "Emberfal - Híd a nemzetek között" elnevezésű eseményen egységet akarnak létrehozni támogatandó a bevándorlókat.

Az amerikai-mexikói határ egy részén már most is van fal Forrás: AFP/Scott Olson

Luz María Bristain mexikói szenátor elmondta, hogy olyan "emberi falról" van szó, amelyik "a szeretet és a testvériség nevében bebizonyítja, hogy a mexikóiak képesek legyőzni az Egyesült Államok és Mexikó közötti határt, mert a két nép együtt erősebb, mint bármilyen politikus".

Jesús Casillas Romero, a kormányzó Intézményes Forradalmi Párt szenátora jelezte, hogy

Mint arról az Origo is beszámolt, Donald Trump amerikai elnök fontos kampányígérete volt, hogy falat épít az Egyesült Államok és Mexikó határán az illegális bevándorlók ellen, amit Mexikóval akar kifizettetni. Emiatt feszültté vált a két ország viszonya. Enrique Pena Nieto mexikói elnök le is mondta tervezett washingtoni látogatását.