Molotov-koktél robbant egy hongkongi metróban

2017.02.10. 17:04

Molotov-koktélt gyújtott meg egy férfi pénteken egy hongkongi metrókocsiban, legalább tizenegyen megsérültek - jelentette a helyi média.

A rendőrség gyújtogatás gyanújával indított eljárást. Az incidens az egyik forgalmas, a hongkongi kilátásban gyönyörködő turisták által látogatott metróállomáson történt az esti csúcsforgalom idején. A közösségi médiában közzétett feltételeken egy égő nadrágú férfi, a megálló padlóján fekvő utasok és egy szerelvényben gomolygó füst és lángok voltak láthatók.

Az RTHK hongkongi műsorszolgáltató szerint két sérült állapota életveszélyes, haté pedig súlyos.A helyszínre vezényelték a hongongi rendőrség terrorelhárító egységet. Gyújtogatás vádjával egy férfit vettek őrizetbe, egyelőre nem tudni, mi volt az indítéka. A hírek szerint a gyanúsított harmadfokú égési sérüléseket szenvedett és kórházban műtik - jelentette az RTKH.

A rendőrség kizárta, hogy terrorcselekmény történt volna. A Kyodo japán hírügynökség értesülései szerint a gyanúsított, egy hatvanéves férfi azt mondta a rendőröknek, hogy fel akarta gyújtani magát.