Pár napig még kórházban marad a lengyel kormányfő

Beata Szydlo meets the Prime Minister of Ireland Enda Kenny 2017 Beata Szydlo DIPLOMACY CEREMONY EU Enda Kenny Enda Kenny Poland Ireland Irish Irish PM Irish Prime Minister KPRM Kenny Poland Kenny Polish Visit Kenny Szydko PM Office POLSKA Poland Polish P
Beata Szydlo, lengyel kormányfőhelyettes.
Vágólapra másolva!
Autóbalesete után Beata Szydlo állapota folyamatosan javul.
Vágólapra másolva!

Még néhány napig kórházban marad pénteki autóbalesete után Beata Szydlo, de állapota folyamatosan javul, teljesíti miniszterelnöki feladatait – közölte Rafal Bochenek lengyel kormányszóvivő.

A miniszterelnök sérülései nem tettek szükségessé sebészeti beavatkozást, már a gyors felgyógyulás útján van.

A gyógytornázó és folyamatos orvosi megfigyelés alatt álló Beata Szydlo a kórházban is teljesíti kormányfői feladatait, találkozott kabinetje több tagjával, illetve telefonon beszél munkatársaival. A kedden esedékes kormányülést Piotr Glinski miniszterelnök-helyettes fogja vezetni.

Autója előzés után fának ütközött

Mint arról az Origo is beszámolt, az 53 éves Beata Szydlót péntek óta ápolják a varsói katonai kórházban, ahova a dél-lengyelországi Oswiecimben szenvedett autóbalesete után került. A kormányfői autó sofőrje előzés közben irányváltásra kényszerült, és a jármű egy fának ütközött.

Beata Szydlo lengyel miniszterelnök pénteken szenvedett autóbalesetet Forrás: NurPhoto/Artur Widak/NurPhoto/Artur Widak

Az esemény körülményeit a lengyel ügyészség vizsgálja, előzetesen az előzött autó, egy Fiat Seicento 21 éves sofőrjét gyanúsították meg a baleset okozásával. A rendőrség szerint hibáját a fiatalember is bevallotta.

Felülvizsgálják a kormányőrség rendszerét

A baleset miatt vizsgálat indul a lengyel kormányőrség szabályainak betartására vonatkozóan, miközben készül a szervezet átszervezéséről szóló törvény is.

Szydlo karambolja után több szakértő is hiányosnak minősítette a szervezet működését, emlékeztetve több korábbi esetre:

márciusban Andrzej Duda elnök autója sodródott le az útról, korábban pedig a nemzetvédelmi minisztert szállító konvoj szenvedett kisebb, koccanásos balesetet.