A tekintélyes francia hetilap, a Valeurs Actuelles tiltakozást jelentetett meg legutóbbi számában. A francia média nyomasztó baloldali túlsúlya ellen tiltakoznak. Megjelentettek egy karikatúrát is, amelyen az látszik: egy középkorú férfi éppen kihívott egy tévészerelőt, és azt mondja neki: 137 eurót fizetünk évente, de a hang csak balról jön. És a képernyőn a felirat: közszolgálat. (137 eurót kell fizetni Franciaországban a tévéhasználatért, az adóbevalláskor kell nyilatkoznia mindenkinek, hogy van-e tévéje)

Vagyis, az újság a franciaországi baloldali médiatúlsúly ellen gyűjt aláírásokat. Petíciójukban azt írják, hogy ideje, hogy a médiumok foglalkozzanak a magukra hagyott emberekkel, a külvárosok egyszerű, becsületes embereivel is, ne csak a népszerű elitnek hízelegjenek.

Bírálják a francia televízió elnökét, rasszistának és szexistának nevezik, mert az elnök azt mondta, hogy túl sok fehér férfit lehet látni a francia köztelevízióban. A kiáltványban szó van arról is, hogy az állami számvevőszék pazarlónak találta a francia köztelevízió gazdálkodását. Ami abszolút az előfizetők pénzéből él, a 137 eurós tévédíjből – bevételük 85%-a ez az adó.

A hetilap nemrégen múlt 50 éves. Címe – nem szó szerinti fordításban – az állandó értékekre utal. Konzervatív újság, a mostani választási kampányban egyértelműen a jobbközép Francois Fillont támogatja. Az amerikai kampányban pedig Trump-ot. Több mint 100 ezer példányt adnak el belőle hetente, de érdekes, hogy közel 80%-uk előfizető. Ez az egyetlen francia újság, amelynek Donald Trump amerikai elnök a teljes kampányban interjút adott. A beszélgetést az egyik legjobb francia újságíró, André Bercoff készítette, még egy évvel ezelőtt. Ez volt egyébként Trump első interjúja európai újságírónak.