Még mindig nem tudni, mibe halt bele Kim Dzsongun féltestvére

Kim Dzsong Namnam, merénylet
Sepang, 2017. február 15. A Star TV által közreadott zárt láncú televíziós felvételen egy nő Kuala Lumpur sepangi repülőterén 2017. február 13-án. A malajziai rendőrség szerint a nőt február 15-én őrizetbe vették Kim Dzsong Namnak, Kim Dzsong Un észak-koreai vezető féltestvérének meggyilkolásával kapcsolatban. (MTI/AP/Star TV)
Vágólapra másolva!
Elvégezték ugyan az észak-koreai vezető testvérének boncolását, de még mindig nem tudni pontosan, hogy a valószínűleg meggyilkolt Kim Dzsongnam halálának mi volt a pontos oka.
Vágólapra másolva!

Elvégezték Kim Dzsongun észak-koreai vezető féltestvérének boncolását malajziai igazságügyi orvosszakértők, de a halál okát egyelőre nem állapították meg. A malajziai sajtó szerint Kim Dzsongnam testének boncolásán észak-koreai diplomaták is jelen voltak.

Ellenezte Észak-Korea a boncolást

Sajtóhírek szerint az észak-koreai tisztségviselők ellenezték az igazságügyi orvosszakértői vizsgálatot.Kérték a holttest azonnali kiadatását, de a helyi hatóságok megtagadták. Egyelőre nem született döntés arról, hogy kiadják-e Dzsongnam holttestét vagy sem.

Időközben őrizetbe vettek egy vietnami útlevéllel rendelkező nőt az észak-koreai vezető féltestvérének meggyilkolása miatt

- közölte a malajziai rendőrség. Hozzátette: további külföldieket is keresnek az ügyben.

A repülőtér biztonsági kameráján látható nőt vették őrizetbe a halálesettel kapcsolatban Forrás: MTI/AP/Star TV

A 45 éves Kim Dzsongnamot két nő mérgezhette meg hétfőn a Kuala Lumpur-i repülőtéren. Egyes források szerint mérgezett tűkkel támadták meg a férfit, mások szerint folyadékot öntöttek az arcára. Egyes források szerint Kim Dzsongnam politikai gyilkosság áldozata lett.