Egyetemista huligánok támadtak rá Donald Trump támogatójára

2017.02.17. 12:51

Felfegyverzett fiatalok zavarták meg Milo Yiannopoulos előadását a liberális fellegvárként számon tartott Berkeley Egyetemen. A nyiltan Donald Trumpot támogató kritikust ki kellett menekíteni a teremből. Szerinte a baloldal nem bírja elviselni a szólásszabadságot.

A szervezőknek kellett kimenekíteni a liberális fellegvárnak számító Berkeley Egyetemről Milo Yiannopoulost, miután felfegyverkezett fiatalok támadtak rá az előadása közben - számolt be az esetről a Fox News, amelyet a Hirado.hu szemlézett. A nyiltan Donald Trump mellett kiálló kritikust még február elejént érte az incidens, a beszámolók szerint fekete ruhába öltözött, maszkos, pajzsokkal és fegyverekkel felszerelkezett diákok rontottak rá.

Milo Yiannopoulost nem kíméli a baloldalForrás: AFP/2016 Getty Images/Drew Angerer

Milo Yiannopoulos az elitkritikus, nagy súllyal bíró Breitbart híroldal munkatársa maga úgy emlékezett vissza a történtekre, hogy

a támadók először kövekkel dobálóztak, majd be is törtek az épületbe, ahol az előadását tartotta.

"A baloldal nem tűri a szólásszabadságot manapság" - fogalmazott a Foxnak az érzékeny témák felvetéséről ismertté vált Yiannopoulos. Az úgynevezett "alt-right" mozgalom (olyan csoport, amely minden mainstream politikai irányzatot visszautasít) arca szerint az ügy mögött az áll, hogy az ellenfelei próbálják úgy beállítani, mint szélsőjobbost.

Pedig csupán egy Trump-támogató meleg vagyok, aki érdekes érveket vonultat fel és szórakoztató beszédeket tart - határozta meg saját magát.

Liberális vitakultúra

Milo Yiannopoulos arról is beszélt, hogy azért nem tud a baloldallal mit kezdeni, mert nincsenek tények amik mellettük szólnak. Szerinte a demokratáknak harminc éven keresztül sikerült erőszakosan befogniuk az emberek száját, így aztán elfelejtettek vitakozni, mert nem voltak rákényszerítve.

"A támadás valójában a szólásszabadság elleni erőszak. Az ellenoldalról senki nem mer kiállni mellettem, mert pontosan tudják, hogy az a karrierjük végét is jelentené" - mondta.

Milo Yiannopoulos egyébként a napokban az HBO egyik vitaműsorába kapott meghívást, ám a másik felkért vendég, Jeremy Scahill újságíró lemondta a felvételt. A "The Intercept" portál alapítója szerint Yiannopoulos azért nem vitaképes, mert gyűlölködik és rasszista, bevándorlásellenes kampányszöveget terjeszt. A konzervatív kritikus erre úgy reagált, hogy

az állami megszégyenítés és a demagógia nem működik és örül neki, hogy Scahill kirohanás ezt újra bebizonyította.

Zsidó és meleg

Milo Yiannopoulos 1984-ben született Angliában, egy online tech-magazin alapításával futott be, 2015-ben szerződött a Breitbarthoz. Szabadszájú fundamentalistaként tekint magára, aki nyiltan vállalja zsidóságát és homoszexualitását is. Hozzá köthető az alt-right két, talán legfontosabb dokumentuma is, ezekben annak adott hangot, hogy le kell számolni a politikai korrektséggel.