Pence: Trump elkötelezett az EU-val szemben

TUSK, Donald; PENCE, Mike
Brüsszel, 2017. február 20. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke (j) fogadja Mike Pence amerikai alelnököt Brüsszelben 2017. február 20-án. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)
Vágólapra másolva!
Donald Trump amerikai elnök határozottan elkötelezett az Európai Unióval folytatott partneri viszony mellett – mondta Mike Pence amerikai alelnök hétfőn Brüsszelben, ahol tárgyalásokat folytat az EU és a NATO vezetőivel.
Vágólapra másolva!

"Enyém a megtiszteltetés, hogy Trump elnök nevében kinyilvánítsam az Egyesült Államok határozott elkötelezettségét az Európai Unióval történő együttműködés és partnerség folytatása mellett" – mondta Pence, miután Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével egyeztetett.

"A nézetkülönbségek dacára kontinenseink közös örökséggel és értékekkel, mindenekelőtt pedig egy közös céllal rendelkeznek, amely a béke és a jólét előmozdítása a szabadságon, a demokrácián és a jogállamiságon keresztül.

– fogalmazott.

Tusk a sajtótájékoztatón kiemelte, továbbra is számítanak az Egyesült Államok "őszinte és egyértelmű" támogatására az egységes Európa eszméje iránt.