Magyarországra hozzák a veronai buszbaleset utolsó súlyos sérültjét

2017.02.24. 11:28

Hazahozzák február 24-én, pénteken Veronából az olaszországi buszbaleset utolsó súlyos sérültjét – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter elmondta, a veronai kórház orvosai kedden döntöttek úgy, hogy a súlyos fejsérülést szenvedett, azóta is kómában lévő sérült szívműködése és légzése lehetővé teszi a szállítást.
A sérültért már elindult egy mentőrepülőgép, amely délután érkezik vissza Magyarországra, az ellátást a budapesti Honvédkórház vállalta – mondta a miniszter, hozzátéve, így már minden magyar sérültet az országban ápolnak majd. A sérült szállítását a biztosító finanszírozza – jegyezte meg a miniszter.

Szijjártó személyesen mond majd köszönetet

Szijjártó Péter beszélt arról is, hogy két hét múlva esedékes hivatalos római látogatása előtt ellátogat Veronába. Az olasz városban találkozik a polgármesterrel és azon hatóságok vezetőivel, amelyek részt vettek a magyarok mentésében, ellátásában és hazautaztatásában, kifejezi majd nekik Magyarország köszönetét.

Tizenhatan meghaltak

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító autóbusz. A szerencsétlenségben tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.