Románia is vizsgálja a multik élelmiszereinek minőségét

Vágólapra másolva!
Azt nézik, van-e eltérés a Nyugat-Európában és Romániában forgalmazott termékek között.
Vágólapra másolva!

Románia is vizsgálatot indított a nagy nemzetközi cégek által forgalmazott élelmiszerek minőségét illetően - jelentette be a román mezőgazdasági miniszter. Petre Daea közölte, hogy felállítottak egy munkabizottságot, benne a tárca, a hatóságok, és a fogyasztóvédelem szakembereivel.

A testület feladata megvizsgálni, hogy van-e eltérés a nagy nemzetközi cégek által Nyugat-Európában és Romániában forgalmazott termékek összetétele és minősége között.

A miniszter kiemelte: ha kifogásolható eseteket találnak, közölni fogják a közvéleménnyel. Szlovákiában a közelmúltban hozták nyilvánosságra azoknak a laboratóriumi teszteket, melyek szerint a nemzetközi üzletláncok által Szlovákiában, illetve Ausztriában forgalmazott azonos élelmiszertermékek minősége Ausztriában jobb volt, mint Szlovákiában.

Mint arról az Origo is beszámolt, a hazai hatósági teszteredmények is megerősítik a szlovák kollégáik tapasztalatát, hogy a multinacionális élelmiszergyártók silányabb minőségű termékekkel látják el a kelet-közép-európai régió boltjait.