Szándékosan hajtott emberek közé egy autós a németországi Heidelbergben. Három ember megsérült, egyikük - egy 73 éves férfi - olyan súlyosan, hogy később, a kórházban belehalt sérüléseibe. Az ámokfutó sofőrt a rendőrök meglőtték és elfogták - erről videó is készült. A rendőrök egyelőre nem tudják, hogy terrorakció történt-e.

Egy ember meghalt, két másik pedig megsérült, amikor egy autós a belvárosban szándékosan közéjük hajtott. Az autót vezető férfit a rendőrök sebesítették meg - számolt be a történtekről a Deutsche Welle német közszolgálati csatorna. 

Járókelők közé hajtott egy autós - hárman megsérültek, egyikük később meghaltForrás: AFP/R. Priebe

A férfinál egy kés is volt, azzal hadonászott. Amikor megpróbált elmeneküli a helyszínről, a rendőrök 150 méterre a gázolás helyszínétől tüzet nyitottak rá, és megsebesítették. 

A kocsiban egyedül ült a sofőr, akit a rendőrök megsebesítettek és elfogtakForrás: AFP/R. Priebe

Az első hírek három sérültről szóltak: két könnyebbről és egy súlyosabbról. Néhány órával később azonban a súlyos sérült - egy 73 éves német férfi - a kórházban belehalt sérüléseibe. A két könnyebb sérült egyike egy 32 éves osztrák férfi, a másik egy 29 éves bosnyák nő.

Norbert Schätzle rendőrségi szóvivő szerint a férfi egyedül volt az autóban, 

egyelőre nem lehet tudni, hogy terrorista-e, vagy mentálisan zavart. 

A hírek szerint egy bérelt autóval hajtott az emberek közé.

Egyelőre nem tudni, hogy az eset terrorcselekményként értékelhető-eForrás: AFP/R. Priebe

A férfit súlyos sérüléssel kórházba szállították. Az autó a város egyik közlekedési csomópontjáról, az élénk forgalmú Bismarck térről hajtott be egy sétálóutcába. 

A gázoló elfogásáról az alábbi videó készült:

Az áldozatokat egy péküzlet előtt gázolta el. A rendőrség lezárta a környéket, és vizsgálja a férfi által vezetett autót. A rendőrség később közölte, hogy egyelőre semmi sem utal terrorista indítékra, a gyanúsított pedig egy 35 éves német férfi.