A szöuli hírszerzés szerint az északi kormány gyilkoltatta meg Kim Dzsongnamot

2017.02.27. 09:46

A dél-koreai hírszerzés szerint két észak-koreai minisztérium, az állambiztonsági és a külügyi tárca szervezték meg Kim Dzsongun diktátor féltestvére, Kim Dzsongnam meggyilkolását. A hírszerzés szerint a gyilkosságban gyanúsított nyolc északi közül négy az állambiztonsági, kettő a külügyi tárca tisztségviselője.

Az észak-koreai állambiztonsági minisztérium és az ország külügyminisztériuma szervezte meg Kim Dzsongun diktátor féltestvérének, Kim Dzsongnamnak a meggyilkolását - közölték hétfőn dél-koreai parlamenti képviselők, akiket az ország hírszerzése tájékoztatott az ügyről.

Az ügyben gyanúsított nyolc észak-koreai közül négy a phenjani állambiztonsági minisztérium tisztségviselője, kettő pedig a külügyminisztériumé - tették hozzá.

Idegméreggel ölték meg

Dél-koreai és amerikai tisztségviselők már korábban állították, hogy Kim Dzsongnamot észak-koreai ügynökök gyilkolták meg február 13-án a Kuala Lumpur-i repülőtéren. Vasárnap a malajziai egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy további halottkémi vizsgálatok megerősítették azt a pénteki hírt, miszerint a vegyi fegyvernek minősített VX idegméreg okozhatta Nam halálát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK