A Trump-ellenes provokációk mögött Obama emberei állnak

2017.02.28. 19:00

Donald Trump egy interjúban azt mondta, úgy véli, hogy Barack Obama és az általa kinevezett emberek állnak a Trump elleni tiltakozások és a sok gondot okozó kiszivárogtatások mögött. Trump a Fox News reggeli műsorának, a Fox and Friends-nek adott exkluzív interjút.

„Azt gondolom, hogy Obama elnök áll ezek mögött, mert az emberei nyilván támogatják." Trump azt mondta, hogy néhány nagyon súlyos szivárogtatás ebből a csoportból jöhetett. Trump elnök nincs egyedül ezzel a gondolattal – írja a Fox News. A hírcsatorna emlékeztet. hogy egy korábbi vezető hírszerzési tisztviselő a hónap elején azt nyilatkozta, hogy szerinte a CIA volt igazgatója, John Brennan és a DNI volt igazgatója, James Clapper közreműködik a szivárogtatásokban. Clapper szóvivője tagadta a vádakat, viszont elismerte, hogy ki kell vizsgálni a szivárogtatásokat.

Donald Trump az Ovális IrodábanForrás: MTI/EPA/Michael Reynolds

Trump az interjúban ehhez hozzátette: igazából ez nem zavarja. „Igazából ez nem lepett meg, mert tudom, hogy a világ így működik. Ilyen a politika." – mondta Donald Trump a Fox Newsnak.

Az amerikai elnök az interjú egy másik pontján beszélt az őt támadó sajtóról. Azt mondta, hogy biztos benne, hogy a róla szóló, például a New York Timesban megjelenő hamis híreknek sok esetben egyáltalán nincs forrásuk, egyszerű hazugságok.