A prostitució legalizálását követelték Kijevben

Vágólapra másolva!
A soros ukrajnai kormányváltás helyett ezúttal a prostitúció hivatalosításáért tüntettek az ukrán parlament, a kormány és az elnöki hivatal előtt Kijevben.
Vágólapra másolva!

Az ukrajnai örömlányok és szexmunkások képviselői az internetes közösségi oldalakon szervezett flashmob jellegű megmozduláson emelték fel szavukat az ősi szakma művelőinek jogaiért. Az eseményt a szexmunkások jogvédelmének világnapjára időzítették.

A kijevi megmozdulást az ukrajnai országos Legalife Liga és az úgynevezett Társadalmi Egészség Szervezet Nemzetközi Alapja szervezte. A zömében álarcokat viselő résztvevők – békés tüntetés keretében – elsősorban a prostituáltakat sújtó bírságok eltörlése ellen tiltakoztak.

A szónokaik szerint

a legősibb mesterség művelőinek munkája semmiben sem különbözik bármilyen más munkavégzéstől.

Arra is emlékeztették az ukrán politikusokat, hogy a prostitúció üzletágát az európai országok zömében már legalizálták, és az abból származó adók révén az állam is jól profitál.

Az örömlányok felvonulását ellentüntetők több csoportja is megpróbálta megzavarni. Köztük a leghangosabb az ukrán diákszövetség népes társasága volt, amelynek tagjai a családi értékekért emelték fel a szavukat – írja a RIANovosztyi.