Tizenöt embert ölt meg két öngyilkos merénylő Szíriában

2017.03.05. 18:13

Két öngyilkos merénylő megölt 15 embert vasárnap Szíria egyik északi, Aleppó nevű tartományában - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja.

Aleppó tartományban kemény harcok folynak különböző erők és az Iszlám Állam terrorista szervezet között. Az első merénylő egy robbanóanyaggal megrakott gépkocsival támadta meg a kormányhadsereg egyik alakulatát, és megölt nyolc katonát Deir Hafer helységnél. A szervezet be is jelentette, hogy egyik tagja volt a merénylő.

Deir Hafer azon az útvonalon fekszik, amely Aleppó városát a fő vízlelő helyével köti össze, keletebbre pedig Rakkába, az Iszlám Állam szíriai fővárosába vezet. A szivattyúállomást két napja elfoglalták és használaton lívül helyezték a dzsihadisták, és azóta a nagyváros vízhiánnyal küszködik.
Vasárnap az orosz légierő támadó hadműveletet intézett a vízlelő helytől 11 kilométerre felvonult szíriai katonaság támogatására.

A második öngyilkos merényletben, Azaz faluban egy robbanó övet viselő iszlamista hét embert gyilkolt meg. Januárban ugyanott 48 emberrel, jórészt civil lakosokkal végzett egy dzsihadista merénylő.