Parlamenti ügy lett a magas sarkú kötelező viseléséből

Vágólapra másolva!
Több mint két éve egy brit recepcióst hazaküldtek a munkából, mert nem volt hajlandó magas sarkú cipőt viselni. A nő petíciót indított a magas sarkú kötelező viselése ellen. A kérést a parlament elé terjesztették, ma tárgyaltak róla.
Vágólapra másolva!

Nicola Thorp recepciósként dolgozott egy pénzügyekkel foglalkozó cégnél Londonban. Azért küldték haza a munkából, mert nem volt hajlandó magas sarkú cipőt viselni. A nő ekkor petíciót indított.

Azt szeretné elérni, ha törvény születne a szexista irodai dresszkódok ellen. Az ő esetében például azt mondták a munkahelyén, hogy a magas sarkújának legalább 2 inch (5 cm) magasságúnak kell lennie.

Hétfőn, több mint két évvel az eset után a parlamenti képviselők felszólították a kormányt, hogy szabályban írják elő, hogy

a nőket ne kötelezhessék magas sarkú viselésére a munkahelyen.

A törvény tiltja a munkahelyi diszkriminációt nem, kor és szexuális irányultság alapján. Helen Jones, parlamenti képviselő, a petíciós bizottság elnöke azonban a hétfői parlamenti meghallgatáson azt mondta, szükség van a törvény frissítésére - írja a New York TImes.

Szakértők véleménye és különböző vizsgálatok alapján azt is mondta, hogy azok a nők, akik hosszabb ideig viselnek magassarkú cipőt, bütyöktől és bokarándulástól szenvednek, valamint idősebb korukra csökken az egyensúlyérzékük.

Hajfestésre is kötelezett már nőt munkaadója

Jones elmondta, hogy miután Thorp felszólalt a magas sarkú cipők ellen, több tucat nő jelezte, hogy őket is magas sarkú viselésére kötelezték a munkahelyükön. Néha egészen addig, amíg

a lábuk el nem kezdett vérezni,

vagy már nem tudtak tovább járni.

Egy nőt, aki kiskereskedelemben dolgozott, arra kérte munkáltatója, hogy

gombolja ki a blúzát, hogy így növelje az eladásokat.

Más nők azt mondták, a munkáltatójuk arra kötelezték őket, hogy

fessék szőkére a hajukat,

viseljenek körömlakkot, és folyamatosan frissítsék fel sminkjüket.

Thorp igazi hőssé vált a nők szemében. Több tucat nő posztolt fényképet arról, hogy büszkén viselik kényelmes cipőiket.

Samantha Power, az Egyesült Államok egykori ENSZ-nagykövete szintén kiállt az ügy mellett. A Twitteren azt írta, a következő petíciót azért kellene indítani, hogy a férfiak dolgozzanak 9 órát magas sarkú cipőben, mielőtt a nőket kötelezik erre.