Leégett egy árvaház Guatemalában

Guatemala, árvaház, tűzeset
A victim of a fire at the children's shelter Virgen de la Asuncion, is rushed into a hospital in San Jose Pinula, about 30km east of Guatemala City, on March 8, 2017. At least 19 people died in a fire at a children's shelter in Guatemala, a spokesman for the local fire service said. It was not immediately known how many of the bodies were those of children. The center, supervised by state social welfare authorities, hosts minors who are victims of family mistreatment. The facility has been the target of multiple complaints alleging abuse, and several children have run away. / AFP PHOTO / DANILO RAMIREZ
Vágólapra másolva!
Leégett egy árvaház szerdán Guatemalában, a tűzoltók jelentése szerint legalább 19-en meghaltak.
Vágólapra másolva!

A tűz szerdára virradóra ütött ki a fővárostól 25 kilométerre lévő, problémás fiatalkorúak szállásaként használt épületben. A romok átkutatása még folyik, a tűz okát egyelőre nem tudják.

Az árvaházban 748 gyerek lakott, noha csak 400 főre tervezték.

Forrás: AFP/Danilo Ramirez

A tűzoltók azt is közölték, hogy az éjszaka elszökött onnan mintegy 50 fiatal, aki közül több is panaszkodott a nevelők bánásmódjára.

Az árvaházban olyan gyerekeket láttak el, akiket elhagytak a szülei, összeütközésbe kerültek a törvénnyel vagy visszaélések áldozatai voltak.

Forrás: AFP/Danilo Ramirez