Modellkarriert ígért, helyette fegyverekkel tartotta fogva a nyolc nőt

bordélyház-leleplezése, prostitúció
TO GO WITH AFP STORY by JOSIE COX - FILES - A picture taken on March 6, 2009 in a brothel in Offenbach, western Germany, shows a prostitute waiting for clients. Times are hard down at brothels in Germany, where the current financial crisis has triggered a sharp decline in clientele. AFP PHOTO DDP/MARTIN OESER GERMANY OUT
Vágólapra másolva!
Modellkarriert ígért az a férfi, aki hetekig fiatal lányokat tartott fogva egy atlantai luxusházban. A férfi az egyikőjüket megfenyegette, hogy ha nem teszi azt, amit ő mond, akkor kivágja a mellimplantátumát, és azt adja el, ha másképp nem megy. A hatóságok szerint Atlanta az emberkereskedelem egyik központja az Egyesül Államokban.
Vágólapra másolva!

– mondta egy 20 év körüli női hang a georgiai diszpécserszolgálatnak. A nő azt is mondta, hogy akarata ellenére tartják fogva, és rajta kívül még más fiatal nők is be vannak zárva a házban – írja az NBC News.

A fiatal nőket egy férfi tartotta fogva Atlanta külvárosában egy luxusingatlanban, aminek az értéke megközelítette az 1 millió dollárt. A házat bérlő férfit több bűncselekménnyel is megvádolták, többek között emberkereskedelem, személyi szabadság korlátozása, illetve lőfegyverbirtoklás bűntettével.

A férfi nyolc nőt közel egy hónapon keresztül zárt be a házba, a túszok 19 és 22 év közöttiek voltak.

Több bejelentés is és érkezett a szomszédoktól, hogy a bérelt luxusházhoz feltűnően sűrűn ki-be járkálnak az autók. Az eredeti tulajdonosokat hosszabb ideje nem is látták.

Az egyik áldozat azt mondta, hogy a fogva tartójával a SeekingArrangement.com nevű kerítőoldalon ismerkedett meg, amely arra specializálódott, hogy

jó anyagi hátterű férfiakat nőkkel kapcsoljon össze teljesen legális módon.

A férfi modellkarriert ígért a nőknek, de elég hamar kiderült, hogy

az álommunka helyett a közeli sztriptízbárokban kellene táncolniuk.

A nők telefonjait elvette, és azzal fenyegetőzött, hogy ha szökni próbálnak, akkor a családtagoknak elmondja, hogy mivel is foglalkoznak valójában. Sőt az egyik nőt azzal is megfenyegette, hogy ha nem akar dolgozni,

akkor kivágja a nő mellimplantátumát, és majd abból csinál pénzt.

Az FBI atlantai irodája további áldozatokat keres, mivel több esetben is előfordult, hogy nőket tartottak fogva, és kényszerítettek különböző szexuális szolgáltatásokra. A szövetségi hatóságok szerint ennek egyik központja Atlanta városa.

A 4Sarah Inc. nevű civilszervezet éppen ebben a városban segédkezik, amely felhívja a figyelmet a fiatal nők kiszolgáltatottságára, illetve figyelmezteti a szomszédokat az ehhez hasonló helyzetekre.