Terrorveszély miatt bezártak egy bevásárlóközpontot Németországban

2017.03.11. 12:17

A német rendőrség szerint terroristák támadást akartak végrehajtani Essen egyik bevásárlóközpontjában. A város központjában található plázában mintegy 200 üzlet található. Az ottani állomáson a metró sem áll meg.

A rendőrség konkrét jelzéseket kapott egy lehetséges támadásról"

– mondta az észak-rajna-vesztfáliai rendőrség szóvivője.

A rendőrség szerint a terrortámadás csak a bevásárló központot érinti, ezért már a megnyitása előtt a hatóságok bejelentették a lezárását, így várhatóan a bevásárlóközpont egész nap zárva lesz – írja az Independent

A Limbecker Platz nevű bevásárlóközpont weboldalán is közölte, hogy a szombati napon zárva fognak tartani. Németország egyik legnagyobb bevásárló komplexumában 50.000 ember fordul meg naponta. A nyomozóhatóságok tájékoztatták a helyi lakosokat, hogy az óvintézkedések alatt ne közelítsék meg a pálza környékét.

Legutoljára pár napja adtak ki fokozott biztonsági figyelmeztetést, amikor a düsseldorfi főpályaudvaron egy férfi fejszével tombolt. A fejszés támadó több embert megsebesített, de maga is megsebesült. Megpróbált elmenekülni a pályaudvarról, de a közelben elfogták, majd kórházba vitték. A rendőrség szerint magányos elkövető volt, aki mentális problémákkal küzdött.