Továbbra is lavinaveszély van Nyugat-Ausztriában

lavina
This handout picture taken from an helicopter on March 12, 2016 and provided on March 13, 2016 by the Soccorsco Alpino shows a view of the avalanche at the Monte Nevoso. Six climbers were killed in an Alpine avalanche on March 12 that struck a group of a dozen people in the area of Monte Nevoso, close to Italy's border with Austria, rescuers said. 6 people died, five Italians from Val Pustair and on Austrian from North Tyrol. / AFP PHOTO / SOCCORSO ALPINO / Lukas Forer / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SOCCORSO ALPINO / LUKAS FORER- NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Valamivel enyhült a helyzet, de 2200 méter feletti magasságban továbbra is fokozott lavinaveszély van az Ausztria nyugati részén fekvő Tirol és Vorarlberg tartományban.
Vágólapra másolva!

Az Ausztria nyugati részén fekvő Tirol és Vorarlberg tartományban továbbra is komoly lavinaveszély van. Az ötös fokozatú skálán hármas riasztás van érvényben a területen – írja a Die Presse.

A veszélyesebb területeken nemcsak az odamerészkedők súlya válthat ki lavinaomlást, hanem

a melegedő időjárás miatt is könnyen megmozdulhat a hó.

A szakértők mindenképpen óvatosságra intenek mindenkit, aki főleg a szeles részeken és az árnyékos lejtőkön akar síelni. De hangsúlyozzák, hogy azzal is számolni kell, hogy a hótáblák akár maguktól is megmozdulhatnak.

A hétvégén ketten is meghaltak lavina miatt Ausztriában Forrás: AFP/Lukas Forer

A Die Presse azt írja, hogy

a hétvégén ketten haltak meg lavina miatt Ausztriában.

Egy 16 éves lányt szombaton sodort el a lezúduló hó a karintiai Turracher Höhe vidékén. A hóomlást egy síző indította el. A 150 méter széles és 200 méter hosszú hótábla maga alá temette a 16 éves fiatalt, aki a klagenfurti kórházban belehalt súlyos sérüléseibe.

A hétvégi lavinák másik áldozata egy 52 éves túrázó volt. A férfi egyedül kirándult a salzburgi Thomatal település közelében lévő Königstuhl hegyen, amikor elsodorta a hó. Körülbelül másfél óráig lehetett a hó alatt: meghalt, mire megtalálták.