Hollande: Kíméletlenül fellépünk a terrorizmussal szemben

2017.03.18. 16:35

Az Orly repülőtéren történt támadás után Hollande francia elnök a katonákat és a rendőröket méltatta, valamint hasznosnak nevezte a Sentinelle nevű hadműveletet.

Francois Hollande francia államfő közleményben dicsérte a katonák és a rendőrség bátorságát és határozottságát az Orly repülőtéren szombat reggel történt incidensben.

Az elnök megerősítette, hogy az állam kíméletlenül fellép a terrorizmussal szemben, és megvédi az állampolgárok biztonságát és az ország területét.

Kijelentette, hogy hasznosnak bizonyult a Sentinelle nevű hadművelet beindítása, amelynek keretében a Franciaországot érő terrortámadások után a rendőrségen felül mintegy 7500 katona járőrözik rendszeresen  szerte az országban az utcákon.

Szombat reggel egy 39 éves muszlim férfi el akarta venni egy szolgálatban lévő katonanő gépfegyverét a párizsi Orly repülőtér déli termináljában. Ez nem sikerült neki, a katonanő társai pedig lelőtték a támadót. Mindhárman a Sentinelle hadművelet keretében járőröztek a repülőtéren. A terrorista korábban rendőrökre is lőtt, az egyiket a fején érte sérülés.