Hollande: Kíméletlenül fellépünk a terrorizmussal szemben

Francois Hollande
French President Francois Hollande waits prior to deliver a speech as part of the symposium "Caen 1956-2016. La Recherche : construire demain" at Caen's university on November 3, 2016 in Caen, nortwestern France. / AFP PHOTO / CHARLY TRIBALLEAU
Vágólapra másolva!
Az Orly repülőtéren történt támadás után Hollande francia elnök a katonákat és a rendőröket méltatta, valamint hasznosnak nevezte a Sentinelle nevű hadműveletet.
Vágólapra másolva!

Francois Hollande francia államfő közleményben dicsérte a katonák és a rendőrség bátorságát és határozottságát az Orly repülőtéren szombat reggel történt incidensben.

Az elnök megerősítette, hogy

Kijelentette, hogy hasznosnak bizonyult a Sentinelle nevű hadművelet beindítása, amelynek keretében a Franciaországot érő terrortámadások után

a rendőrségen felül mintegy 7500 katona járőrözik rendszeresen

szerte az országban az utcákon.

Szombat reggel egy 39 éves muszlim férfi el akarta venni egy szolgálatban lévő katonanő gépfegyverét a párizsi Orly repülőtér déli termináljában. Ez nem sikerült neki, a katonanő társai pedig lelőtték a támadót. Mindhárman a Sentinelle hadművelet keretében járőröztek a repülőtéren. A terrorista korábban rendőrökre is lőtt, az egyiket a fején érte sérülés.