Donald Trump amerikai elnök néhány órával a merénylet után telefonon beszélt Theresa May brit miniszterelnökkel, hogy részvétét fejezze ki, továbbá felajánlotta az amerikai kormány segítségét a terroristák elleni fellépésben. 

Donald Trump a telefonbeszélgetésről a közösségi oldalain számolt be. A telefonbeszélgetésben az elnök ismételten elítélte a terrorizmust, és kormánya maradéktalan és mindenre kiterjedő segítségét ajánlotta fel. 

Trump a bejegyzésében azt is írja, hogy a brit miniszterelnök erős, és továbbra is jól végzi a dolgát. Trump sajtótitkára, Sean Spicer megerősítette, hogy az USA kormánya szolidáris az Egyesült Királysággal, és támogatják a hatóságok gyors, határozott fellépését, illetve imáikba foglalják a londoni támadás áldozatait. 

Rex Tillerson külügyminiszter az Iszlám Állam terrorszervezet elleni konferenciáján azt mondta, hogy: elítéljük a szörnyűséges erőszakos cselekedeteket, függetlenül attól, hogy zavart elméjű egyének vagy terroristák követték-e el, hiszen az áldozatok szempontjából ennek nincs jelentősége.” 

Donald Trump Jr., az elnök legidősebb fia a londoni polgármester, Sadiq Khan szeptemberi szavaira reagált, mivel a politikus korábban azt mondta, hogy a terrortámadások a nagyvárosok életének szerves részei, ezért fel kell készülni rájuk. 

Trump Jr. Twitter-üzenetében azt írta, reméli, hogy a polgármester csak viccelni akart. 

 Az amerikai külügyminisztérium már röviddel a támadások híre után jelezte, hogy szorosan figyelemmel kíséri a londoni fejleményeket. Mark Toner szóvivő azt mondta, hogy a Londonban tartózkodó amerikaiak kerüljék a Westminster környékét. 

A brit rendőrség szerda este azt közölte: tudni vélik, hogy ki volt a merénylő, de a személyazonosságát egyelőre nem hozzák nyilvánosságra. Elmondták azt is, hogy azt feltételezik, iszlamista terrorcselekmény történt. 

A londoni muzulmánok gyűjtést indítottak az áldozatok családjainak megsegítésére.