Negyvenhét év után fogták el egy hároméves kislány gyilkosát

Vágólapra másolva!
Az ausztrál rendőrség letartóztatott egy 63 éves férfit, aki ellen csütörtökön vádat is emelnek emberrablás és gyilkosság miatt egy hároméves kislány 1970-es rejtélyes eltűnése ügyében - közölte a helyi rendőrség.
Vágólapra másolva!

A Cheryl Grimmer 47 évvel ezelőtti eltűnése az új-dél-walesi Wollongong város standjáról Ausztrália egyik legrejtélyesebb bűnügye. A Melbourne-ben szerdán őrizetbe vett férfit, akinek kilétét a rendőrség nem fedte fel, a gyermek eltűnése után kihallgatták, de soha nem emeltek vádat ellene.

Az illető 16 éves volt, amikor Grimmernek nyoma veszett a strand öltözőinél, ahol a kislány három testvérével tartózkodott, amíg édesanyjuk összeszedte a strandon holmijaikat.

A lányt azóta soha nem látták, holttestét sem találták meg.

A rendőrség szerint Cherylt onnan rabolták el, és egy órán belül már halott volt - közölte Brad Ainsworth rendőrfelügyelő.

"Nem bocsátkozom részletekbe a bűncselekményről, de azt elmondhatom, hogy azok igen borzasztóak, és a bíróság előtt fogjuk ismertetni" - tette hozzá a nyomozó.

A rendőrség tavaly nyitotta újra az ügyet, és szerdán hallgatta ki a férfit újra. Rögtön letartóztatták, és csütörtökön vádat emelnek ellene.