A Hang a gyermekekért és családokért nevű szlovén párt az iszlámellenességet tűzte zászlajára. Az új párt a bibliai tízparancsolatot veszi a társadalmi együttélés alapjául. 

A Hang a gyermekekért és családokért (Glas za otroke in druzine) nevű párt az APA hírügynökség szerint erősen konzervatív és iszlámellenes nézeteket vall.A Szlovéniában megalakult párt egy polgári mozgalomból jött létre, amely az elmúlt években a melegek egyenjogúsítását célzó, két népszavazási indítványt is meghiúsított.

A pártalapító gyűlésen a mozgalom korábbi társelnökét, Ales Primcet választották meg pártelnöknek. Az új formáció keresztény értékekre hivatkozik, a gyerekeket és a hagyományos családot állítja programjának középpontjába. Hangsúlyozza továbbá az abortusz- és eutanázia-ellenességet. A Hang a gyermekekért és családokért emellett a bibliai tízparancsolatot veszi a társadalmi együttélés alapjául, célja pedig, hogy kiálljon a szlovén nép és kultúra védelmében.

A párt a kultúra, a civilizáció, illetve a biztonság szempontjából veszélyesnek tekinti a megfogalmazása szerint Európában végbemenő arabosodást, valamint az iszlám törvénykezés, a saría előretörését.