Kétszer is elítélték, mégis szabadlábon maradhatott a lúgos orvos

Lúgos támadó ítélet fővárosi ítélőtábla bíróság Renner Erika,
a gyermekorvos B.Krisztián bosszúból maró lúgot öntött volt barátnője nemi szervére, örökre tönkretéve a nő szexuális életét
Lúgos támadó ítélethirdetése a Fővárosi Itélőtábla dísztermében. a gyermekorvos B.Krisztián bosszúból maró lúgot öntött volt barátnője nemi szervére, örökre tönkretéve a nő szexuális életét 2017.03.10.
Vágólapra másolva!
Kétszer is elítélték, mert leöntötte a volt barátnője nemi szervét lúggal, azonban mostanáig szabadlábon volt az egykori kórházigazgató. Az esetről Kabódi Csaba, az ELTE docense azt mondta, hogy az azonnali letartóztatáshoz a bíróságoknak nem csak a kiszabott büntetést kell figyelembe venniük. A közvéleményt viszont jelentősen megnyugtatná, ha az ilyen esetekben minél hamarabb elzárnák a vádlottat.
Vágólapra másolva!

A lúgos támadással vádolt orvost kedd este helyezték előzetes letartóztatásba. Bene Krisztiánt korábban első- és másodfokon is elítélte a bíróság a volt barátnője elleni brutális támadás miatt.

2013. március 12-én reggel a két gyerekét egyedül nevelő anya, Renner Erika kutyát sétáltatni indult, amikor az ajtóban elé ugrott egy bukósisakos, biciklismaszkos, kesztyűt viselő férfi.

Megragadta a nyakánál, és betuszkolta a lakásába és megkötözte. A nő ekkor tűszúrást érzett.

A férfi ezután levetkőztette, és leöntötte lúggal a nemi szervét, majd bevitte a fürdőszobába, és a kádba tette, ahol lemosta.

Mielőtt a férfi elmenekült, még kirabolta a lakást. Az eszméletlen nőre a volt férje és új élettársa talált rá.

A lúgos támadó ítélethirdetése a Fővárosi Itélőtáblán Fotó: Hirling Bálint - Origo

– mondta Kabódi Csaba, az ELTE ÁJK docense.

Kabódi szerint az előzetes elrendelésének több törvényes indoka lehet: fennáll-e a szökés veszélye, van-e esélye összebeszélni másokkal, befolyásolhatja-e a tanúkat, esetleg újabb bűncselekményt követhet el.

Azt is elárulta, hogy egyelőre nincs rá adat, hogy az ítélőtábla miért utasította el az ügyész indítványát, aki kérte a letartóztatást. Azt mondja, lehetséges, hogy a 9 évi szabadságvesztéssel szemben, amely a szökés veszélyét hordozta,

nagyobb súlyt adott a vádlott személyi körülményeinek,

rendezett életkörülményeinek, büntetlen előéletének, az eljárás alatti magatartásának.

Bene Krisztián Fotó: Mudra László - Origo

– mondta Kabódi, aki azt is elmondta, hogy az előzetes letartóztatás beszámít a kiszabott büntetésbe (a már korábban letöltött idővel együtt) le kell vonni a feltételes 2/3–ból, azaz kevesebb mint 6 év marad a tényleges büntetésből.

Az egyetemi oktató szerint

a közvélemény számára önmagában 9 év, és a megállapított bűncselekmény azt közvetítik, hogy súlyos bűntett történt, az elkövető veszélyes, tehát minél előbb el kell zárni a társadalomtól.

A Kúria végül helyt adott az ügyészi fellebbezésnek, és elrendelte március 28-án a letartóztatást.