Még mindig nem azonosítottak mindenkit az orosz terror áldozatai közül

Szentpétervár, metró, robbantás, robbanás
Men carry an injured person on a stretcher outside Technological Institute metro station in Saint Petersburg on April 3, 2017. Around 10 people were feared dead on Monday after an explosion rocked the metro system in Russia's second city Saint Petersburg, according to authorities. / AFP PHOTO / INTERPRESS / Alexander TARASENKOV
Vágólapra másolva!
Szerda reggelre a 14 halottat követelő oroszországi metrórobbantás áldozatai közül egyet még mindig nem sikerült azonosítani. Az orosz Nyomozó Bizottság megtalálta és átkutatta a feltételezett elkövető lakását.
Vágólapra másolva!

Egyelőre kutatják, hogy a 22 éves Akbarzson Dzsalilovnak, a feltételezett elkövetőnek lehettek-e társai, illetve hogy kapcsolatban állt-e az Iszlám Állammal.

14 halálos áldozata és 49 sérültje volt a robbantásnak Forrás: AFP/Alexander Tarasenkov

Dzsalilov muszlim vallású volt

Azt már tudni lehet, hogy Dzsalilov Kirgizisztánban születetett, hat évig élt Szentpéterváron, az orosz állampolgárságot is megszerezte. Iszlám vallású volt, de ismerősei nem tudták, hogy fanatikus. Autószerelőként, illetve éttermekben dolgozott.

Kirgizisztánban képezhették ki a merénylőt

Az Interfax hírügynökség úgy tudja, hogy februárban visszatért szülőhelyére, Kirgizisztánba, ahol kiképzést kaphatott, illetve a robbantásra is felkészíthették. A RIA Novosztyi hírügynökség szerint a bomba véletlenül robbant fel a szerelvényen, vagyis ő nem akart meghalni. Hivatalosan még nem erősítették meg ezeket az információkat.

A robbantás erejét az is mutatja, hogy a 14 halálos áldozat mellett 49-en sérültek meg a merényletben.

Az orosz Nemzeti Terrorelhárítás Bizottsága cáfolta, hogy több orosz nagyvárost is terrorveszély fenyegetne.