Legalább heten meghaltak, amikor felrobbant egy autóba rejtett pokolgép Szomália fővárosában, Mogadishuban. A helyi rendőrség szerint az al-Sabab nevű helyi terrorszervezet állhat a robbantás mögött.

Pokolgép robbant Szomália fővárosában. Az autóba rejtett bomba a belbiztonsági, illetve az ifjúsági és sportminisztérium közelében robbant fel. A hét halott mellett számos sebesült is van.

A hatalmas robbanás szinte teljesen megsemmisítette az éttermet, a rendőrség jelentése szerint a halálos áldozatok száma tovább növekedhet.

Autóba rejtett bomba robbant Szomália fővárosábanForrás: AFP/Mohamed Abdiwahab

A katonaság visszaszorította a helyszínen tolongó tömeget, amelyet ezután figyelmeztető lövésekkel oszlatott fel.

Ezeket a piócákat egyáltalán nem érdekli az emberi élet szentsége, legyen szó civiléről, vagy bárki máséról - fejtette ki véleményét a támadással kapcsolatban Mohamed Husszein rendőrkapitány.

A kapitány az al-Sabab nevű helyi terrorszervezetet okolta a támadásért.  A robbanás elkövetését eddig még senki sem vállalta magára, viszont az al-Sababra jellemző az ilyen és ehhez hasonló támadások végrehajtása.

Habár a dzsihádista csoportot korábban már kiszorították a fővárosból és a nagyobb városokból Szomália-szerte, a szervezet továbbra is gyakran hajt végre robbantásokat és támadásokat,  amelyek számos ember életét követelték már az ország különböző pontjain. 

Sebesültek a szomáliai robbantás helyszínénForrás: AFP/Mohamed Abdiwahab

A dzsihádista szervezet gyakran intézett támadást szállodák, katonai ellenőrzőpontok, valamint az elnöki palota ellen is.