Fogja be a száját – mondta az újságírónak a miniszter

Vágólapra másolva!
Egy újságíró elleni dühödt kirohanása miatt bocsánatkérésre kényszerült Imamura Masahiro, a földrengés utáni újjáépítésért felelős japán miniszter.
Vágólapra másolva!

"Túlságosan indulatos voltam, bocsánatot kérek" – mondta a parlament alsóházának egyik bizottsági meghallgatásán Imamura, aki a kormányzó Liberális Demokrata Párt politikusa, és számos fontos tisztséget töltött be korábban is a kabinetben.

Imamurát keddi sajtótájékoztatóján hozta ki a sodrából egy újságíró, aki kérdésével azt sugallta, hogy a hatóságok nem akarnak segíteni azoknak, akik a hat évvel ezelőtti fukusimai atomkatasztrófa után önként elhagyták a megrongálódott erőmű környékét. A feldühödött miniszter felszólította az újságírót, hogy

Az újságíró azonban nem tágított, tovább kérdezett, erre Imamura azt mondta neki, hogy

A 2011. március 11-i földrengés és szökőár után történt fukusimai atombaleset után mintegy 174 ezer embert kitelepítettek a megrongálódott atomerőmű környékéről. Az erőműből nagy mennyiségű sugárzó anyag szabadult ki. A térségben jelenleg is folynak a sugármentesítési munkálatok, a hasadóanyagtól megtisztított területeket fokozatosan lakhatóvá nyilvánítják a hatóságok, de a kitelepítettek csak kelletlenül térnek vissza otthonaikba.