Stockholmi terror: újabb embert tartóztattak le

2017.04.08. 07:05

A svéd rendőrök letartóztattak egy második férfit is a pénteki stockholmi gázolásos merénylettel összefüggésben, amelyben legalább négy ember meghalt, és 15-en megsebesültek.

Az SVT állami televízió rendőrségi forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy 

az észak-stockholmi Hjulsta külvárosában letartóztatott férfi kapcsolatban áll az elsőként letartóztatott férfival. 

A svéd rendőrség megerősítette, hogy megállapították a korábban a Stockholm északi Märsta nevű elővárosában elsőként letartóztatott férfi kilétét, és hogy hasonlít a feltételezett tettesről közzétett fényképen szereplő férfira. Szerintük azonban nem ő vezette a teherautót.

Az Aftonbladet című svéd napilap értesülése szerint az elsőként letartóztatott 39 éves, Üzbegisztánból származó férfi 

vonattal utazott el Stockholm belvárosából az északi fekvésű Märstába, ahol egy rendőrjárőr fogta el. 

A férfi lakhelye ugyanakkor a lap szerint a svéd főváros egyik déli elővárosában van. Az Aftonbladet emellett úgy tudja, hogy 

a férfi Facebook-oldalán az Iszlám Állam terrorszervezet propagandavideóit találták, 

illetve kedvelt egy bejegyzést, amelyen a 2013. áprilisi bostoni maratonon elkövetett robbantás vérben úszó áldozatai voltak láthatóak. 

A lap a férfi egyik ismerősére hivatkozva közölte azt is, hogy a férfinak négy gyereke van, és az építőiparban dolgozik. 

Stockholmban péntek délután egy teherautó hajtott egy sétálóutcába, majd pedig egy bevásárlóközpontba hajtott, és legalább négy embert halálra gázolt, sokakat megsebesített. Stefan Löfven miniszterelnök úgy nyilatkozott, hogy „minden jel szerint” terrortámadást követtek el. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK