Bombát találhattak Oslo belvárosában

Vágólapra másolva!
Gyanús, bombának vélt szerkezetet találtak Oslo belvárosában szombat éjjel, amit később ellenőrzött körülmények között felrobbantottak. A norvég rendőrség egy gyanúsítottat őrizetbe vett az üggyel összefüggésben.
Vágólapra másolva!

Sajtóértesülések szerint a gyanús szerkezet egy nejlonzacskóba volt csomagolva. Egy rendőrségi szóvivő azt mondta, a helyszínen a tűzszerészekkel további vizsgálatokat folytatnak.

A rendőrök egy férfit vittek be kihallgatásra, aki korábban magánál tarthatta a szerkezetet, de több információt nem közöltek.

A norvég főváros Gronland nevű, részben bevándorlók által lakott kerületében számos népszerű bár és étterem mellett több mecset is található. Ebben az oslói negyedben van a város rendőr-főkapitánysága is, alig egy kilométerre attól a helytől, ahol a gyanús szerkezetet találták.

Norvégiában országszerte megerősítették a biztonsági intézkedéseket, miután a szomszédos Svédország fővárosában pénteken egy gázolásos terrortámadásban négy ember meghalt, 15 pedig megsebesült. Norvégia nagyobb városában és az oslói repülőtéren is fegyveres rendőrök járőröznek.