Megbüntették, mert póráz nélkül sétáltatta a kígyóját

Vágólapra másolva!
Egy férfi Dél-Dakotában pénzbüntetést kapott, mert póráz nélkül elengedte a kígyóját a parkban.
Vágólapra másolva!

Jerry Kimball egy pitont tart otthonában házi kedvencként. Az egyik nap kivitte "megsétáltatni" a kígyót a Falls Parkba, ahol szabadon engedte mászkálni. A park állatfelügyelője 190 dollárra (55 ezer forint) büntette, és azt mondta neki, használjon pórázt, hogy vissza tudja fogni a kígyót.

A férfi először azt hitte, csak viccről van szó, mivel az eset pont április elsején történt. Azt mondta, teljesen megdöbbent, mikor kiderült, hogy az állatfelügyelő nem viccelt:

Az állatfelügyelő azért ment oda a férfihez, mivel egy nő panaszkodott, hogy egy kígyó szabadon mászkál a parkban.

Az állatfelügyelők vezetője szerint a városi rendelet előírja, hogy nyilvános helyen minden állatot pórázon kell tartani, vagy valamilyen módon visszafogni. Azt mondta, a kígyókat egy kis hordozóban is lehet tartani - írja az ABC7.

Azt is mondta, ha az állat nyilvános helyen van, póráz nélkül, akkor szabadon van.

A rendelet pedig nem tesz különbséget az állatok között.

Szerinte a kígyót tartóknak jobban tekintettel kellene lenniük arra, hogy sok ember fél ezektől az állatoktól. Azt mondta, igaz, hogy a nem mérges kígyókat lehet házi kedvencként tartani, de nem mindenki látja őket szívesen a parkban.

Kimball azonban saját küldetésének tartja megmutatni az embereknek, hogy nem kell félni a kígyóktól: "A célom az életben, hogy bebizonyítsam az embereknek: a kígyók nem gyilkosok."