Óriáspandákat kap Hollandia

Giant pandas enjoy lazy and greedy lifestyle in SW China China Chinese Sichuan Chengdu giant panda SQUARE FORMAT
A giant panda rests on a wooden stand at the Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding in Chengdu city, southwest China's Sichuan province, 16 February 2016.
Vágólapra másolva!
Szecsuánból érkeznek, ők lesznek az első pandapár Hollandiában.
Vágólapra másolva!

A hím Hszing Ja és a nőstény Vu Ven 15 évet tölt a holland állatkertben. Nemcsak nekik kell majd megszokniuk új helyüket, hanem az állatkertnek is meg kell ismerkednie a jövevényekkel, hiszen

Hollandiában ők az első pandapár.

"Mindenki odavan a pandákért" - mondta Brenda van Ekeren állatgondozó, aki végigkíséri útjukon az állatokat. Az ismerkedés már most megkezdődött, a gondozó már a nevüket is megtanulta kimondani szecsuani dialektus szerint.

Forrás: Imaginechina/Fan jiashan - Imaginechina/Fan Jiashan

A hím játékos, a nőstény pedig barátságos természetű,

így biztosan nem lesz gond a beilleszkedéssel az új lakhelyen. A pandákat annyira várják már, hogy welcome ételcsomagot is készítenek neki, méghozzá egy bambuszból, gyümölcsökből és zöldségekből, rizsből és szójából gyúrt kenyérrel örvendeztetik meg őket.

A fajtamentő program sürgető feladat elé állítja a kutatókat, Kínában a 2015 végén végzett számlálás szerint 1864 óriáspanda élt vadon, 2000-ben számuk még csak 1100 volt.