Egy áruház parkolójába csapódott egy kisgép Portugáliában

kisrepülőgép, lakóházra zuhant, roncs, oltás,
Tires, 2017. április 17. Egy kisrepülőgép roncsát oltják vízsugárral Lisszabon Tires nevű elővárosában 2017. április 17-én, miután a légi jármű egy Lidl élelmiszerboltra zuhant kevéssel a felszállás után. A gép svájci pilótája és a fedélzeten utazó három francia állampolgár, illetve egy, árut rakodó portugál teherautósofőr életét vesztette a balesetben. (MTI/EPA/Antonio Cotrim)
Vágólapra másolva!
A kisgép a közeli repülőtérről szállt föl, és mindössze két kilométert tett meg, amikor a levegőben felrobbant és egy áruház parkolójába csapódott Lisszabon peremén. 
Vágólapra másolva!

A gépen négyen utaztak, mindannyian meghaltak.

Egy kisrepülőgép roncsát oltják vízsugárral Lisszabon Tires nevű elővárosában, miután a gép egy Lidl élelmiszerboltra zuhant kevéssel a felszállás után. A gép svájci pilótája és a fedélzeten utazó három francia állampolgár, illetve egy, árut rakodó portugál teherautósofőr meghalt a balesetben. Forrás: MTI/EPA/LUSA/Antonio Cotrim

A repülő svájci volt, mint ahogy a pilóta is, a fedélzeten három francia utas utazott, mind a négyen meghaltak. A roncsok egy teherautóba csapódtak, amely éppen árut vitt a Lidl áruházba. Az áldozatok között a teherautó portugál sofőrje is.

A becsapódás utáni percekben készült az alábbi vieó.

A helyszínen félszáz mentő és tűzoltó dolgozik.