Beperelték Soros Györgyöt

Soros György, magyar származású amerikai üzletember
Vágólapra másolva!
Beperelte Soros György milliárdos üzletembert a Beny Steinmetz izraeli bányamágnás ellenőrzése alatt álló BSGR ipari csoport. A cég legalább tízmilliárd dollár elmaradt üzletet és hasznot kér számon az amerikai spekulánson.
Vágólapra másolva!

A múlt pénteken egy manhattani szövetségi bírósághoz benyújtott kereset szerint Soros György rágalomhadjáratot folytatott Beny Steinmetz bányaipari érdekeltsége, a BSGR ellen, csak hogy elüsse az izraeli társaságot egy guineai vasércbánya kitermelési jogától, illetve világszerte akadályozta a céget üzleti tevékenysége folytatásában – írta a Magyar Idők.

Beperelték Soros Györgyöt Forrás: MTI/EPA/Laurent Gillieron

A lejárató hadjárat sikere érdekében Soros ügyvédi irodákat, oknyomozó „civil szervezeteket", nyomozókat és kormányhivatalnokokat pénzelt az afrikai országban, és ezzel állítólag több mint tízmilliárd dollár kárt okozott Steinmetzéknek azzal, hogy a guineai kormány 2014 áprilisában visszavette a simandoui bányára vonatkozó kitermelési jogot a BSGR-től. Ebben a bányában található a világ legnagyobb, még kiaknázatlan vasérckészlete.

A BSGR már jó néhány éve vádolja Sorost azzal, hogy az amerikai milliárdos propaganda-hadjáratot szervezett a cég ellen korrupciós feltételezésekkel, ám az izraeli cég pénteki beadványa az első közvetlen jogi lépés az ügyben.

Soros Györgyről az utóbbi hetekben nagyon sok hír jelent meg Magyarországon is, legutóbb a 444.hu kapcsán, amikor kiderült, hogy a magát függetlennek és objektívnek tartó újságot több mint százmillió forinttal támogatta Soros, és az igazgatótanácsban is az ő emberei ülnek.