Viktoriánus kori elefántcsont műpéniszt árvereznek el

elefántcsont, műpénisz
Antik elefántcsont műpénisz
Vágólapra másolva!
Nem mindennapi tárgyra lehet licitálni az Írországban található Matthews aukciós háznál. Aktuális aukciójuk 475-ös tétele egy elefántcsontból készült műpénisz. A méretes darab becsült értéke 500 és 800 euró között lehet.
Vágólapra másolva!

Óriási feltűnést keltett egy viktoriánus kori szexjáték egy írországi árverésen. A segédeszköz a Matthews aukciósház oldalán bukkant fel, amely a következő szöveggel hirdeti az több mint 100 éves műpéniszt:

A 475-ös sorszámot viselő tétel végső árát 500 és 800 euró közé várják, ami

átszámolva 150-250 ezer forintot jelent.

Antik elefántcsont műpénisz Forrás: Matthews Auction Rooms

A 21-22 centis szexuális segédeszköznek a Guardian szerint szép története van. Az oldalnak nyilatkozott az aukciós házat vezető Damien Matthews, aki szerint

a műpénisz egy jól ismert család hagyatékához tartozik.

A szakértők szerint a megmunkált elefántcsont története az 1840-es évek tájékára nyúlik vissza, amikor az eredeti tulajdonos maga lőtte le az elefántot Indiában.

A csont a végleges formáját a századforduló tájékán nyerhette el Kínában, amikor a tulaj részt vett az 1899 és 1901 között zajló bokszerlázadásban.

- mondta a Matthews, aki elárulta, hogy a doboz már Írországban készült. Az aukciósház vezetője 25 éves pályafutása alatt még soha nem találkozott hasonló tárggyal.